Οι πωλήσεις είναι ένα παιχνίδι αριθμών. Στην πραγματικότητα, είναι δύο παιχνίδια αριθμών. Υπάρχει ένα παιχνίδι των οικονομικών μεγεθών (των αποτελεσμάτων δηλαδή της πώλησης), καθώς και ένα άλλο παιχνίδι του να είσαι αποτελεσματικός στο να βρίσκεις υποψηφίους πελάτες. Αν οι αριθμοί σας δεν είναι αυτό που θέλετε να είναι, ίσως να παίζετε λάθος το παιχνίδι.

Τα πέντε ζητήματα που αναφέρονται κατωτέρω μπορεί να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε τι κάνετε – ή δεν κάνετε σωστά ώστε να βλάψετε τις πωλήσεις σας. Αν μπορείτε να εντοπίσετε τα λάθη σας, τότε μπορείτε να διορθωθείτε με τις σωστές κινήσεις και γνώσεις.

Πρόβλημα #1: Έλλειψη θέλησης

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στις πωλήσεις που μισούν αυτό που κάνουν. Δεν έχουν καμία επιθυμία να είναι σε αυτό τον χώρο εργασίας. Ίσως έχουν ακούσει ότι μπορούν να κάνουν πολλά χρήματα στις πωλήσεις. Ή ίσως το ένα πράγμα έφερε το άλλο και αυτό ακούστηκε σαν μια καλή δουλειά κατά τη τότε δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά τελικά το αποτέλεσμα είναι ότι δεν είναι ευχάριστη δουλειά για αυτούς. Ή ίσως να τους άρεσε στην αρχή ο χώρος αυτός αλλά να έχασαν το ενδιαφέρον τους στο βάθος χρόνου.

Αν βρίσκετε κοινά σημεία με την παραπάνω περιγραφή, τότε είτε χρειάζεστε να βρείτε κάποιον τρόπο που να σας δώσει το κίνητρο να συνεχίσετε να ασχολείστε με τις πωλήσεις, είτε χρειάζεστε να πάρετε την απόφαση να σταματήσετε από αυτόν τον χώρο. Είναι τόσο απλό! Υπάρχουν πραγματικά πολλοί άνθρωποι που κερδίζουν πολλά χρήματα μέσα από τις πωλήσεις αλλά πρώτα θα πρέπει να θέλετε να ασχολείστε με αυτό το αντικείμενο.

Πρόβλημα #2: Αποτυχία στο να θέτετε στόχο

Οι πωλήσεις είναι ένας κλάδος που απαιτείτε κάποιος να είναι απολύτως εστιασμένος στο αποτέλεσμα. Αν δεν θέτετε συγκεκριμένους στόχους, μηνιαίους τριμηνιαίους ή ετήσιους, δεν θα έχετε την επιτυχία που θέλετε. Θα πρέπει να βελτιώνετε συνέχεια τις δεξιότητές σας και καθώς αναπροσαρμόζετε συνέχεια τους στόχους σας αναπροσαρμόζετε συνέχεια και η αποτελεσματικότητα σας. Εάν δεν είστε τύπος που μπορεί να θέσει εύκολα στόχους, μην το παραβλέπετε αλλά προσπαθήστε να το διορθώσετε. Μπορεί να χρειαστεί περισσότερη δουλειά για να το μάθετε αυτό, αλλά είναι ένα απαραίτητο βήμα στην προσωπική ανάπτυξη ενός καλού πωλητή.

Πρόβλημα #3: Κακή Συμπεριφορά

Μια κακή συμπεριφορά δεν εκτιμάτε σε καμία μορφή εργασίας πόσο μάλλον στις πωλήσεις στις οποίες είναι απλά απαγορευτική. Η δουλειά σας είναι να μιλάτε σε ανθρώπους που έχουν κάποια ανάγκη να καλύψουν με μια υπηρεσία ή ένα προϊόν το οποίο εσείς θα τους πουλήσετε. Δεν έχω δει ποτέ επιτυχημένους πωλητές να παρουσιάζουν ένα προϊόν ή υπηρεσία οι οποίοι είχαν μια κακή στάση απέναντι στο κοινό τους. Μια κακή στάση δεν κρύβετε!

Αν είστε σε πωλήσει, κάνετε σωστή δουλειά και κερδίζετε αρκετά χρήματα αυτό είναι πολύ σημαντικό. Εστιάστε σε αυτές τις θετικές πτυχές της ζωής σας κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας, και οι επιτυχίες αυτές θα είναι εμφανείς στους πελάτες.

Πρόβλημα #4: Δεν υπάρχει ενδιαφέρον στην μελέτη του επαγγέλματος σας

Οι άνθρωποι είναι το επάγγελμά σας! Θα πρέπει να τους μελετήσετε, προκειμένου να κάνετε την πώληση. Διαφορετικοί άνθρωποι βρίσκουν διαφορετικά πράγματα ενδιαφέροντα και ελκυστικά. Υπάρχει μια ευρεία ποικιλία προσωπικοτήτων, εθνικότητας, προέλευσης και οικονομικής καταστάσεις του κόσμου. Όσα περισσότερα μπορείτε να καταλάβετε για τους πελάτες σας, τόσο πιο εύκολο θα είναι να συνδεθείτε με αυτούς και να επικοινωνήσετε μαζί τους αποτελεσματικά.

Θα πρέπει επίσης να έχετε μια κατανόηση του ποιοι πρέπει να είναι οι πελάτες σας. Πάρα πολλοί πωλητές ξοδεύουν πάρα πολύ χρόνο μπροστά στους λάθος ανθρώπους, οι οποίοι είτε δεν μπορούν είτε δεν θέλουν να αγοράσουν τα προϊόντα τους. Μια καλύτερη κατανόηση των πελατών θα σας οδηγεί σε πιο αποτελεσματική χρήση του χρόνου σας.

Πρόβλημα #5: Δεν πιστεύετε στο προϊόν σας ή στην υπηρεσία που προσφέρετε

Δεν μπορείτε να πουλήσετε κάτι το οποίο δεν πιστεύετε (τουλάχιστον όχι καλά). Αν δεν πιστεύετε ότι το προϊόν σας είναι το καλύτερο, σταματήστε να το πουλάτε και βρείτε κάποιο προϊόν το οποίο πιστεύετε ότι πραγματικά ότι είναι το καλύτερο. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να το έχετε στην κατοχή σας, αυτό που χρειάζεται όμως είναι να πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο που υπάρχει. Για παράδειγμα, αν πουλάτε ένα σκάφος €20 εκατ, δεν χρειάζεται να έχετε και εσείς ένα, αλλά χρειάζεται να πιστεύετε ότι το σκάφος το οποίο πουλάτε εσείς προσφέρει την υψηλότερη ποιότητα για τα χρήματα του.

Αν θέλετε να είστε επιτυχημένος πωλητής θα πρέπει να δείτε μπροστά. Θα πρέπει να είστε πρόθυμος να αναπτυχθείτε και να βελτιωθείτε σε όλους τους τομείς στους οποίους έχετε αδυναμίες. Εάν πάρετε το επάγγελμα σας στα σοβαρά και αφοσιωθείτε σε αυτές τις βελτιώσεις, τότε μπορείτε να είστε ένας από τους καλύτερους πωλητές εκεί έξω.

Πηγή: http://www.eyesonsales.com