Κάθε manager κατανοεί τη σημασία της πρόσληψης πραγματικά ικανών ανθρώπων ωστόσο λίγοι είναι εκπαιδευμένοι και γνωρίζουν πώς να το κάνουν. Ξέρουν ότι για να ευημερήσει μια εταιρεία και να πάει μπροστά, θα πρέπει να προσλάβει το καλύτερο πρόσωπο για το ρόλο. Για να βρεθούν οι ικανοί αυτοί  άνθρωποι, οι managers πρέπει να κατανοήσουν γιατί οι Top Performers αναζητούν τον επόμενο πιθανό εργοδότη τους.

Οι Top Performers δεν ενδιαφέρονται για τις περισσότερες αγγελίες εργασίας.

Οι Top Performers δεν θέλουν άλλη μια δουλειά στην οποία θα χρησιμοποιήσουν τις υπάρχουσες ικανότητες τους, την εμπειρία και τις γνώσεις τους.

Οι Top Performers δεν είναι κατ ‘ανάγκη καλοί στην διαδικασία της συνέντευξης.

Οι Top Performers δεν υποκινούνται μόνο από το πακέτο αποδοχών τους (και αν υποκινούνται έχετε το λάθος άτομο για τη δουλειά – ακόμα και στις πωλήσεις).

Οι Top Performers:

  • Είναι ανοικτοί σε μια στρατηγική κίνηση καριέρας που ενισχύει τη μελλοντική επιτυχία τους.
  • Χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να πάρουν μια απόφαση ζυγίζοντας τα υπέρ και τα κατά μιας νέας κίνηση για την καριέρας τους.
  • Ακούνε για μια ευκαιρία μέσα από το δίκτυο των συνεργατών τους.
  • Θέλουν να δοκιμαστούν μέσα από ένα καινούργιο project ή να αναλάβουν μια μεγάλη ευθύνη.
  • Ενστικτωδώς λειτουργούν στον τομέα που έχουν γνώση και εμπειρία.
  • Έχουν πάντα πολλές προσφορές θέσεων εργασίας.

Για να βρείτε και να προσλάβετε έναν Top Performers θα πρέπει πρώτα να κατανοήσετε τα βασικά κίνητρα τους. Γράφοντας μια περιγραφή εργασίας που παραθέτει όλες τις δεξιότητες δεν δελεάζει έναν Top Performer. Οι Top Performers αναζητούν να δοκιμαστούν έτσι ώστε να αναπτυχθούν επαγγελματικά αλλά και προσωπικά.

Εάν βασίσετε την διαδικασία αναζήτησης και  πρόσληψης  σχετικά με το τι παρακινεί τους Top Performers, θα  εξαλείψετε πολλά από τα προβλήματά σας στην προσέλκυση τους.

Οι Top Performers έχουν επίσης κάποιες συγκεκριμένες επαγγελματικές αξίες και για να τους προσελκύσετε στην εταιρεία σας θα πρέπει να παρέχετε κίνητρα που αντιστοιχούν σε αυτές τις αξίες.

* Κατά τις πρώτες ημέρες να είστε έτυμοι να προσφέρετε όλα τα απαραίτητα εργαλεία δουλειάς και τους πόρους που απαιτούνται για τη νέα συνεργασία με τον Top Performer, όπως φορητό υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο, κ.λπ. Αυτή η δυνατότητα για εξέλιξη και επιτυχία ήταν που τους προσέλκυσε στην εταιρεία σας.

* Αναθέστε σε μια ομάδα συνεργατών να καλωσορίσει τους Top Performers και να τους εντάξει στη διαδικασία προσανατολισμού και κατάρτισης. Ενθαρρύνετε τους νέους Top Performer να γνωρίσουν τους ανθρώπους και την κουλτούρα της εταιρείας σας. Όσο πιο γρήγορα το νέο άτομο αισθανθεί άνετα και οικία απέναντι στους άλλους, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να φύει ή να δεχθεί άλλη προσφορά.

Τηρήστε ό, τι έχετε υποσχεθεί κατά τη διάρκεια της φάσης πρόσληψης. Τίποτα δεν είναι χειρότερο από την αλλαγή των κανόνων του παιχνιδιού, αφού έχει ξεκίνησε. Εντός των πρώτων 30 ημερών, πάρτε το χρόνο για να επανεξετάσετε την αρχική περιγραφή της θέσης εργασίας. Προσδιορίστε αν ο Top Performer εξακολουθεί να βρίσκεται σε καλό δρόμο. Εάν έχει αλλάξει, ορίστε μια πιο σωστή περιγραφή για την θέση εργασίας την οποία θα συμφωνήσετε από κοινού.

Μην αναλώνεστε μόνο στο να προσλαμβάνετε Top Performers αλλά προσπαθήστε να τους δημιουργήσετε μέσα από την εταιρεία σας. Επικεντρωθείτε σε πράγματα που ενδιαφέρουν τους Top Performers περισσότερο, όπως  την ανάπτυξη όλως των δεξιοτήτων τους καθώς και την εξέλιξη στο τομέα δραστηριοποίησης τους.

Τι έχει κάνει η εταιρεία σας για να ενθαρρύνει την αφοσίωση, το κίνητρο και τη συνεχή μάθηση; Οι μισθοί σας είναι ανταγωνιστικοί ή ακόμα σχετικοί με την αγορά; Δεν υπάρχει γρήγορη λύση ή σύντομη. Υπάρχουν πολύ βαθύτερα ζητήματα όπως ώριμη διαχείριση, ισχυρή εσωτερική επικοινωνία καθώς και ευέλικτο περιβάλλον εργασίας.

Αν όλα αυτά τα πράγματα είναι στη θέση τους, θα ελαχιστοποιηθούν οι εταιρείες οι οποίες χάνουν τους Top Performers τους.

Πηγή: http://www.eyesonsales.com