Το θέμα της ανεργία είναι ίσως το πιο φλέγον θέμα την περίοδο που διανύουμε.

Χιλιάδες νέοι, νέες άλλα και μεγαλύτερης ηλικίας βρίσκονται στην διαδικασία να ψάχνουν αρκετό καιρό για εργασία και να μην καταφέρνουν να βρουν.

Σε πολλές συζητήσεις ακούμε άτομα να ψάχνουν 4-5- 6 μήνες και σε κάποιες περιπτώσεις περισσότερο και από 1 χρόνο.

Αν αυτό δεν είναι το σημαντικότερο θέμα για το οποίο πρέπει να δοθεί μια λύση, τότε ποιο είναι?

Είναι πολύ άσχημο αίσθημα να βρίσκετε κάποιος στα παραγωγικά του χρόνια, να θέλει να εργασθεί και να μην μπορεί.

Τον ρίχνει σωματικά, ψυχολογικά και πολλές φορές νιώθει ανίκανος.

Κάναμε πολλές συζητήσεις και αναλύσεις προσπαθώντας να βρούνε για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η δυσκολία.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η οικονομική περίοδος που διανύουμε, η δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις (εργοδότες), και το γενικότερο κλίμα δεν βοηθάει την κατάσταση.

Ωστόσο είδαμε και πολλές περιπτώσεις ατόμων που καταφέρανε και βρίσκανε εργασία πολύ πιο γρήγορα από κάποιους άλλους και τους ρωτήσαμε τι είναι αυτό που κάνουνε και καταφέρνουν να βρούνε εργασία τόσο γρήγορα.

Οι πληροφορίες που μας δώσαμε και τα «μυστικά» που μοιράστηκαν μαζί μας συνοψίζονται στα παρακάτω 5 σημεία:

  1. Οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα. Αν κάποιος γνωρίζει πώς να κάνει την έρευνα του στο LinkedIn και στο Facebook μπορεί να μάθει τα άτομα που βρίσκονται στις θέσεις κλειδιά (τμήμα ανθρώπινου δυναμικού), να μάθει το απευθείας email τους και τηλέφωνο και να έρθει σε επαφή μαζί τους. Αυτό τους δίνει μεγάλο πλεονέκτημα σε αντίθεση με όλους τους άλλους που στέλνουν το βιογραφικό τους σε ένα κοινό email address.
  2. Οι εταιρίες λαμβάνουν περίπου 100-300 βιογραφικά τον μήνα. Άλλο ένα, είναι άλλο ένα! Το βιογραφικό αυτών των ανθρώπων δεν είχε καμία σχέση με το βιογραφικό που ξέρουμε. Ήταν σχεδιασμένο τόσο καλά που έκλεβε την παράσταση. Με άλλα λόγια ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος στις εκάστοτε εταιρίες ήθελε να το εκτυπώσει, να το διαβάσει ενώ τα υπόλοιπα ήθελε να τα κάνει DELETE.
  3. Οι άνθρωποι που απορροφούνται άμεσα χρησιμοποιούν το κανόνα: 1-2-3-4. Δηλαδή 1) Στέλνουν στοχευμένα το βιογραφικό τους, 2) καλούνε απευθείας στο τηλέφωνο τον υπεύθυνο να τον ρωτήσουν αν το έλαβε, 3) την επόμενη ημέρα πηγαίνουνε από την εταιρεία να το δώσουνε ιδιόχειρος και 4) 3 ημέρες μετά τηλεφωνούν για follow up. Αυτό δείχνει ότι το άτομο αυτό έχει επιμονή και πραγματικό ενδιαφέρον για την εν λόγο θέση και διαφέρει από όλους τους άλλους που στέλνουν το βιογραφικό και απλά περιμένουν να τους καλέσουν.
  4. Όταν τους καλούν σε interview ξέρουν ακριβώς πώς να χειριστούν αυτή την διαδικασία. Είναι σοβαροί, μετρημένοι και «πουλάν» άριστα τον εαυτό τους.
  5. Ξέρουν πολύ καλά ότι «Η δουλειά τους είναι να βρουν δουλειά». Γνωρίζουν πώς να διαπραγματευτούν την θέση τους έτσι ώστε να πάρουν αυτό που θέλουν στον γρηγορότερο δυνατό χρόνο.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση όταν τους ρωτήσαμε πως τα γνωρίζανε όλα αυτά ήταν ότι μας είπαν ότι έχουν εκπαιδευτεί  και συνεχίζουν να εκπαιδεύονται με νέες τεχνικές και μεθόδους.

Η πραγματικότητα είναι ότι όταν ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος (χιλιάδες άτομα «κυνηγάνε» την ίδια θέση εργασίας) τότε κάποιος πρέπει να κάνει το κάτι διαφορετικό ώστε να πάρει την δουλειά.

Στην Beyond Business Enterprises έχουμε φτιάξει ένα ειδικό και απόλυτα στοχευμένο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για όλα τα άτομα που θέλουν να ξεπεράσουν τον ανταγωνισμό και να πάρουν την δουλειά.

Στο σεμινάριο μας θα σας εκπαιδεύσουμε όλους τους τρόπους και μεθόδους ώστε να γνωρίζετε επακριβώς το πώς θα προσληφθείτε άμεσα.

Το επόμενο μας σεμινάριο είναι στις 22 Απριλίου στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα).